Briterne

Det folk der i dag ser sig selv som briter er efterkommere af de indfødte øboere og de romerske tilflyttere som bosatte sig på øen mens øen var underlagt romersk styre. Med tilbagetrækningen af romerske legionærer blev disse folk overladt til deres egen skæbne. Med en solid administrativ arv rejste flere mindre kongedømmer sig i de lande der tidligere havde hørt under romerne. Det var fra et af disse riger at Kong Arthur ville rejse sig og samle næsten al den jord der havde hørt under romerne.

I dag er den typiske brite stolte af deres forfædre og udfordring der overvandt da romerne fortrak sig. De er stolte af deres konge og taknemmelig for hans riddere der beskytter og udvider riget i hans navn. Det britiske samfund er opbygget omkring monarkiet, med klar definition mellem adel og borgere/bønder. På trods af disse klasse skel er det dog et retfærdigt samfund og selv en adelig skal følge loven. Det er før set at en adelig er blevet straffet grundet et overgreb på en borger. I Arthurs rige er alle lige overfor Kongens Lov og alle er frie i Kongens øjne.

Briterne klæder sig ofte i klare, varme farver. En afspejling på deres næsten ukuelige optimisme der er stærkt forbundet med Arthurs succes med at forene de tidligere stridende kongeriger under sig. Briterne har den meste avancerede kendskab til metallurgi på øen. Dette kommer især til udtryk indenfor rustning, hvor briterne er begyndt at eksperimentere med pladedele til ben og arme. Derudover benytter de sig af ringbrynjer, lamel rustninger o. l. til at beskytte deres tropper. De benytter sig af kite skjold som deres primære skjold type. Alle adelige og riddere har ret til at bære sværd.

Langt størstedelen af briterne følger den Kristne tro og præster besidder en vigtig rolle, som Guds hjælpere på jorden, i samfundet. Som præst er der stor respekt for ens person, da ingen kristen ønsker at blive ramt af Guds Vrede. Præster og munke klæder sig ofte i neutrale farver, såsom brun eller råhvid. Som man stiger i kirkens hierarki ændrer dette sig dog ofte over i rød eller lilla.

This slideshow requires JavaScript.