Sakserne

Sakserne kom til øen for et par hundrede år siden og bosatte sig i de nordøst, samt østlige dele af øen. Sakserne har en kriger kultur og megen af deres interaktion er forbundet dertil. Det saksiske samfund er inddelt med en konge, jarl, stormand, karl, bønder og endeligt trælle. Selvom der er en klar definition af ens rolle i samfundet, så er det utroligt lige og alle (undtaget trælle) har ret til at tale på tinge.

Igennem de sidste årtier har de saksiske kongeriger dog lidt nederlag på nederlag under Arthurs erobringer. Dette har givet mange saksere en nærmest fatalistisk tilgang til deres omverden og en tvivl på egne evner. Mange er begyndt at tale om at man måske burde lade sig mere integrere med briterne, mens andre står stærkt på at det kun er igennem traditionelle værdier og tro der kan få genfødt sakserne og lede dem ind i fremtiden.

Sakserne går ofte klædt i mørke naturlige farver, dog er de ikke blege for at benytte sig af flere farver desto højere status de har i samfundet. Sakserne i krig er et frygteligt syn. Iklædt ringbrynjer, lamelrustning, eller lignende samt store rundskjolde er den saksiske skjoldmur et farligt syn. Det er dog ikke alle der kan have rundt til disse metal rustninger og derfor er hærdet læder eller anden polstring også ofte anvendt. Stormænd og Jarle er de eneste der bærer sværd, som tegn på deres status som første blandt ligemænd.

Sakserne bekender sig til den Asatroen og benytter sig af sølve og vølve til kende gudernes vilje. For dem er det at guderne går i blandt dem ikke ukendt og flere kan trække deres families aner til enten en gud, jætte eller et af de andre overnaturlige væsner der bevæger sig i mellem Midgård og de andre verdner.

This slideshow requires JavaScript.